dinsdag 3 december 2013

Challenge 17 Kerst Ornament

Lieve mensen,
Het is alweer tijd voor de 17e challenge bij Miekelotte is Challenging You.
Kerst Ornament is de opdracht.
Lijkt niet lastig maar doordat er zoveel mogelijk is wordt het lastig kiezen wat te doen.
Karin heeft een prachtig Ornament gemaakt dat kan staan en waarin een hanger zit met 3 verschillende plaatjes. De plaatjes zijn afkomstig uit diverse Magnolia vellen en bewerkt met Crackle medium, helaas niet altijd makkelijk op de foto te zien. De beide frames zijn stansen van Sizzix en elk 3 x gestanst uit grijsboord waarna ze bewerkt zijn met gesso.


Materialen:
Stansen: Sizzix 658720 + 658222; Joy! 6003/0026
Magnolia papier: "a Christmas Story" -Winter Angels; Santa with Christmas Flowers; Old Angel Script.
Berries Cream Magnolia ; Meeldraden groen en mini knop goud.
Gesso -  plakparels - seambinding in groen, rood en beige - roosjes- belletjes en Distress Cracle paint TDC31888.
Is hij niet leuk? De foto's laten helaas wat te wensen over.
Zelf heb ik een 5 luik gemaakt, afgelopen zaterdag hadden we hier een workshop waar we een 6 luik harmonica boekje hebben gemaakt met Magnolia papier en stempels uit de kerst collectie van dit jaar. Zelf had ik alleen de beschikking over een 5 luiks prototype maar de dames zaterdag hadden er een bonus blad bij en 2 stempels, de in the snow heart Tilda en Tilda in the snow( met skies)


Ik heb gebruik gemaakt van de RCW0027 van Rive Creatief als de basis.
Wit geschilderd, beplakt met de Sweet Green Poinsettia uit de Sweet Chrismas Dreams collectie. De bloemetjes zijn ook uit dit papier gestanst.
De stempels komen uit de Winter Wonderland collectie 2013. De stansjes voorop zijn van Marianne Design de parel sneeuwvlokken ook en de kleine pareltjes in de kerstboom zijn van Joy!crafts ( leer van mijn fouten : niet eerst pareltjes maken met een pearlpen en dan pas je afbeelding stansen = dit resulteerde in platgedrukte parels!!!!! gelukkig waren daar de Joy!crafts pareltje). De grote witte en zilvere sneeuwvlokken zijn ook van Rive Creatief en zijn van foam. Rood-goud lintje door de gaatjes en voila, wel het duurde iets langer maar ach het was leuk om te maken.
Gebruikte kleuren distress ink: Tattered rose+ vintage photo+ antique linen+ mustard seed+ pine needles + festive berries+ aged mahogany+ wheatered wood en frayed burlap.
Bij gebruik van mustard seed als basis voor het haar wordt het wat warmer dan bij antique linen. Aged mahogany gebruik ik om de schaduwen in het rood te maken.
Hopelijk hebben jullie hier iets aan voor inspiratie en doen jullie weer mee allemaal.
Bedankt voor jullie bezoekje
Lieve groetjes Aya

1 opmerking:

  1. Wat een prachtige kerstcreatie hebben jullie ervan gemaakt Karin en Aya.

    Groetjes, Astrid.

    BeantwoordenVerwijderen